Menu

La causa

la causa2

  • A mitjans del segle passat, a la ciutat de Badalona, es va donar un important ressorgiment econòmic de la indústria local, que havia superat en part les conseqüències de la guerra civil espanyola. Durant aquests anys hi va haver una gran demanda de mà d'obra de la indústria badalonina que va ocasionar l'arribada massiva d'immigrants procedents d'altres províncies de l'estat espanyol. Aquest creixement va donar lloc a greus problemes d'infraestructures als que es van sumar una difícil integració dels nouvinguts.
  • En els darrers anys, a més a més, alguns barris de Badalona han rebut una onada molt important de població immigrant procedent de diferents nacionalitats. Són persones, la majoria de les vegades molt pobres que viuen en pisos que no reuneixen unes condicions mínimes i que ara estant vivint amb gran intensitat les conseqüències de la crisi econòmica.
  • En paral·lel a aquest procés de substitució de la immigració un conjunt de factors físics, econòmics i socials s'entrecreuen en una dinàmica de vulnerabilitat i exclusió que apunta en el sentit d'una nova pobresa urbana, una pobresa concentrada espacialment i despenjada de la dinàmica social i macroeconòmica de la resta de la ciutat.
  • Badalona vol ser referent en l'àmbit científic-sanitari. Menarini i la Fundació Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP), són les dues entitats de salut més grans de la ciutat i comparteixen missió: millorar la salut i la qualitat de vida de les persones. Aquests objectius faran possible la construcció d'un teixit científic al territori.

Organitzador

menarini

Beneficiaris

logo fundacio col logo caritas col IGTP col

Col·laboradors

Aquest lloc usa cookies

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Més informació

Accepto política